Μπαίνουμε σιγά σιγά στον Ιούνιο και όπως φαίνεται δεν αναμένεται κάποιο έντονο κύμα ζέστης να μας απασχολεί πιθανόν μέχρι και τα μέσα του μήνα περίπου μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Στο κάτω σχεδιάγραμμα παρατηρούμε ότι από Κυριακή μέχρι Πέμπτη 31 Μαίου έως 4 Ιουνίου θα έχουμε θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα δηλαδή θα ανεβαίνει 1 βαθμό, θα πέφτει 1 βαθμό με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται κάτω της κανονικής.

Ο λόγος που δεν αναμένεται καποιο κύμα ζέστης στην περιοχή μας είναι επειδή Αυλώνας ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών εκτείνεται από τα βόρεια προς κεντρική Μεσόγειο-περιοχή Ελλάδας που αυτό δεν επιτρέπει σε πιο θερμές αέριες μάζες να εισέλθουν στην περιοχή μας.

Προς το τέλος αυτής της φάσης μπορεί να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στο νησί την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά από αυτό το διάστημα φαίνεται να μας έρχονται θερμές αέριες μάζες λόγω αποκομμένης ψυχρής λίμνης και χαμηλού βαρομετρικού περιοχή Ισπανίας που αυτό θα ευνοήσει σε ανέβασμα θερμών αερίων μαζών στη Μεσόγειο μέχρι και την δική μας περιοχή. Αυτό χρονολογείται περίπου από Παρασκευή 5 Ιουνίου μέχρι και Τετάρτη 10 Ιουνίου που αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας για να είμαστε πάνω της κανονικής.

Δεν φαίνεται να είναι έντονο το κύμα ζέστης αλλά και ούτε αναμένεται καύσωνας.

Μετά τις 10 Ιουνίου μπορεί να έχουμε πτώση θερμοκρασίας.